Bananbröd
- Studio Back
- 3 apr. 2019
- 1 min läsning
Uppdaterat: 5 apr. 2019

100 g smör
2 msk ströbröd (till formen)
2 dl socker
2 ägg
4 mogna ekologiska bananer (i smeten) 1 banan att garnera med
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt
Mosa bananerna med en gaffel och häll ned i smör och sockerblandningen
Rör i två ägg och blanda smeten väl
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Häll ned de torra ingredienserna i banansmeten
Smöra och bröa en form och häll i smeten
Halvera en banan på längden och lägg på toppen.
Grädda i ugnen på 175°C i ca 1 timme.
Tips: Servera gärna med smör och flingsalt eller jordnötssmör och skivad banan.






Kommentarer