top of page

Bananbröd

  • Studio Back
  • 3 apr. 2019
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 5 apr. 2019


ree

100 g smör  2 msk ströbröd (till formen) 2 dl socker 2 ägg 4 mogna ekologiska bananer (i smeten) 1 banan att garnera med 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1/2 tsk vaniljpulver


ree

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker fluffigt

  2. Mosa bananerna med en gaffel och häll ned i smör och sockerblandningen

  3. Rör i två ägg och blanda smeten väl

  4. Blanda de torra ingredienserna i en skål 

  5. Häll ned de torra ingredienserna i banansmeten

  6. Smöra och bröa en form och häll i smeten

  7. Halvera en banan på längden och lägg på toppen.

  8. Grädda i ugnen på 175°C i ca 1 timme. 

Tips: Servera gärna med smör och flingsalt eller jordnötssmör och skivad banan.


ree

ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page