Cajunkräftor
- Studio Back
- 23 sep. 2021
- 1 min läsning

Du behöver:
700 g kräftor (ca 15 st)
1 hel vitlök
1 röd chilifrukt
1 lök, skalad
1 msk rökt paprikapulver
3 msk tomatpuré
Ca 10 körsbärstomater
2 dl rapsolja
33 cl ljus lager
2 majskolvar

Gör så här:
Mixa vitlök, chili och lök till en puré. Tillsätt tomatpuré, lager och paprikapulver.
Skär tomaterna i klyftor och rör ner i såsen.
Stek eller grilla majskolvarna så de får rejält med färg och dela dem i ca 4 cm tjocka skivor
Häll såsen över kräftorna, lägg även i majsbitarna och blanda runt allt väl.
Täck kräftorna med plast och marinera i minst ett dygn i kylen.
Stek kräftorna och majsen på hög värme i ca 3 minuter.
Servera kräftorna varma, gärna tillsammans med surdegsbröd.

Kommentarer