top of page

Citron- och räkrisotto med dillolja

  • Studio Back
  • 16 nov. 2021
  • 1 min läsning

ree

Du behöver (4 portioner):


Risotto:

400 g Vannameiräkor

2 dl Arborioris

6 dl grönsaksbuljong

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 dl torrt vitt vin

3 msk smör

1 dl parmesanost

Zest från en citron


Dillolja:

1 kruka dill

3 msk neutral olja

1/2 tsk citronsaft



ree

Gör så här:


1. Börja med att mixa samman en kruka dill med citronsaft och olja och ställ in i kylen.


2. Koka upp buljongen och håll den varm under tillagningen av risotton.


3. Skala och finhacka lök och vitlök och stek i olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 min.


4. Rör i riset och fräs ytterligare 5 min under omrörning tills det är lite genomskinligt.


5. Höj värmen och tillsätt vin och rör om. Fortsätt att röra ofta i grytan.


6. När vinet kokat bort är det dags att hälla på buljong. Tillsätt lite i taget i omgångar och rör ofta.


7. Fortsätt hälla på buljong och röra tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna.


8. Ta från värmen och rör ned räkor och zest från en citron.


9. Blanda i ost och smör och smaka av med salt och peppar. Servera direkt och toppa med den friska dilloljan.


ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page