Eggs Royale med tigerräkor och avokado
- Studio Back
- 29 sep. 2023
- 1 min läsning

Du behöver (2 portioner):
200 g tigerräkor
2 skivor surdegsbröd
Smör (att steka brödet i)
2 ägg
1 avokado
Hollandaise:
100 g smör
2 äggulor
1 msk vatten
2 tsk citronsaft
1 krm salt

Gör så här:
Hollandaise:
1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Låt mjölkproteinet i smöret sjunka till botten.
2. Förbered en kastrull med sjudande vatten att använda som vattenbad.
3. Vispa ihop äggulor och vatten i en mindre kastrull och ställ den i kastrullen med sjudande vatten. Vispa tills blandningen tjocknar.
4. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i det smälta smöret lite i taget. Undvik att proteinet i botten kommer med.
5. Smaksätt med citron och salt.
Pocherade ägg:
6. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Sänk värmen och låt vattnet sjuda.
7. Knäck äggen i varsin liten skål, kopp eller glas.
8. Gör en virvel i vattnet, håll behållaren med ägget nära vattenytan och häll ned ägget i mitten av kastrullen.
9. Låt sjuda i ca 3-4 minuter, plocka sedan upp med en hålslev.
10. Upprepa med nästa ägg.
11. Stek tigerräkorna i lite olja tills de blivit rosa i färgen och fått lite stekyta.
12. Stek brödet i smör och skiva en avokado.
13. Lägg upp avokado och tigerräkor på brödet, toppa med ett pocherat ägg och ringla över hollandaise.

Kommentarer