top of page

Eggs Royale med tigerräkor och avokado

  • Studio Back
  • 29 sep. 2023
  • 1 min läsning

ree

Du behöver (2 portioner):


200 g tigerräkor

2 skivor surdegsbröd

Smör (att steka brödet i)

2 ägg

1 avokado


Hollandaise:

100 g smör

2 äggulor

1 msk vatten

2 tsk citronsaft

1 krm salt



ree

Gör så här:


Hollandaise:


1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Låt mjölkproteinet i smöret sjunka till botten.

2. Förbered en kastrull med sjudande vatten att använda som vattenbad.

3. Vispa ihop äggulor och vatten i en mindre kastrull och ställ den i kastrullen med sjudande vatten. Vispa tills blandningen tjocknar.

4. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i det smälta smöret lite i taget. Undvik att proteinet i botten kommer med.

5. Smaksätt med citron och salt.


Pocherade ägg:


6. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Sänk värmen och låt vattnet sjuda.

7. Knäck äggen i varsin liten skål, kopp eller glas.

8. Gör en virvel i vattnet, håll behållaren med ägget nära vattenytan och häll ned ägget i mitten av kastrullen.

9. Låt sjuda i ca 3-4 minuter, plocka sedan upp med en hålslev.

10. Upprepa med nästa ägg.


11. Stek tigerräkorna i lite olja tills de blivit rosa i färgen och fått lite stekyta.

12. Stek brödet i smör och skiva en avokado.

13. Lägg upp avokado och tigerräkor på brödet, toppa med ett pocherat ägg och ringla över hollandaise.



ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page