top of page

Frasig äppeltartlett med mandelkräm

  • Studio Back
  • 23 okt. 2019
  • 1 min läsning


Du behöver:

1 paket smördeg 2 äpplen Kanel och strösocker att toppa med Mandelkräm: 250 g mandelmassa 1 ägg 1 msk strösocker

0,5 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk flingsalt

1 msk smält smör



Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Blanda mandelmassa, strösocker, ägg, kanel, kardemumma och rör till en slät kräm (riv mandelmassan på rivjärn för att lättare kunna blanda ut den)

  3. Halvera, kärna ur och skär äpplena i skivor.

  4. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Bred ett lager med mandelkräm över smördegen och strö över flingsalt.

  6. Lägg på de skivade äpplena i ett fint mönster.

  7. Pensla äpplena med smält smör och toppa med kanel och socker.

  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

  9. Låt svalna något och servera med vaniljglass.



 
 
 

Comments


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page