top of page

Gnocchi

  • Studio Back
  • 5 apr. 2019
  • 1 min läsning

ree


800 gram mjölig potatis 4.5 dl vetemjöl 1  ägg 2 tsk olivolja 2 krm salt


ree


Gör så här:


1. Skölj potatisen och koka den med skalet på tills den är mjuk, skala och pressa med en potatispress. Låt potatisen ånga av en liten stund. 2. Blanda ned mjöl, ägg, olivolja och salt i den pressade potatisen och knåda till en elastisk mjuk deg.  3. Rulla degen till tunna korvar. Skär bitar i önskad storlek pressa lätt med en gaffel för att få ett fint mönster.  4. Koka upp vatten med salt och lägg gnocchin. De är färdiga när de flyter upp till ytan.

Tips: Lägg den kokade gnocchin i en stekpanna tillsammans med en rejäl klick smör och några kvistar färsk rosmarin tills de får en gyllenbrun stekyta, servera med parmesanost och några droppar citron. 


ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page