Gnocchi
- Studio Back
- 5 apr. 2019
- 1 min läsning

800 gram mjölig potatis
4.5 dl vetemjöl
1 ägg
2 tsk olivolja
2 krm salt

Gör så här:
1. Skölj potatisen och koka den med skalet på tills den är mjuk, skala och pressa med en potatispress. Låt potatisen ånga av en liten stund.
2. Blanda ned mjöl, ägg, olivolja och salt i den pressade potatisen och knåda till en elastisk mjuk deg.
3. Rulla degen till tunna korvar. Skär bitar i önskad storlek pressa lätt med en gaffel för att få ett fint mönster.
4. Koka upp vatten med salt och lägg gnocchin. De är färdiga när de flyter upp till ytan.
Tips: Lägg den kokade gnocchin i en stekpanna tillsammans med en rejäl klick smör och några kvistar färsk rosmarin tills de får en gyllenbrun stekyta, servera med parmesanost och några droppar citron.





Kommentarer