top of page

Grytbröd

  • Studio Back
  • 27 okt. 2019
  • 1 min läsning


Du behöver:

10 g jäst

1 msk salt

1 msk honung

5 dl kallt vatten

8-10 dl vetemjöl



Gör så här:

1. Smula ned jästen i en bunke, häll i salt och honung.

2. Häll i vatten och rör om tills jäst och honung har löst sig.

3. Tillsätt mjölet lite i taget under omrörning. Blanda degen länge, minst i 10 min. Degen ska vara klibbig. Ta hellre för lite än för mycket mjöl.

4. Lägg degen i en skål, strö över lite mjöl och täck med plastfolie. Ställ skålen i kylen och låt degen jäsa i 12-15 timmar, gärna längre.

5. Sätt ugnen på 250° C och värm upp grytan med lock i ugnen.

6. Häll degen i den varma grytan. Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen.

7. Grädda brödet i 30 min. med locket på.

8. Sänk värmen till 225° C, ta av locket från grytan och strö över mjöl. Fortsätt att grädda brödet i 20-25 min. utan lock.

 
 
 

Comments


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page