Grytbröd
- Studio Back
- 27 okt. 2019
- 1 min läsning

Du behöver:
10 g jäst
1 msk salt
1 msk honung
5 dl kallt vatten
8-10 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Smula ned jästen i en bunke, häll i salt och honung.
2. Häll i vatten och rör om tills jäst och honung har löst sig.
3. Tillsätt mjölet lite i taget under omrörning. Blanda degen länge, minst i 10 min. Degen ska vara klibbig. Ta hellre för lite än för mycket mjöl.
4. Lägg degen i en skål, strö över lite mjöl och täck med plastfolie. Ställ skålen i kylen och låt degen jäsa i 12-15 timmar, gärna längre.
5. Sätt ugnen på 250° C och värm upp grytan med lock i ugnen.
6. Häll degen i den varma grytan. Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen.
7. Grädda brödet i 30 min. med locket på.
8. Sänk värmen till 225° C, ta av locket från grytan och strö över mjöl. Fortsätt att grädda brödet i 20-25 min. utan lock.
Comments