top of page

Grön sparissoppa

  • Studio Back
  • 8 maj 2019
  • 1 min läsning

ree

500 g  grön sparris 5 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 4 dl vispgrädde 5 dl grönsaksbuljong 1 dl Vitt vin Salt och peppar

(Ägg till garnityr)



ree

Gör så här:


1. Rensa bort den hårda träiga biten av sparrisen längst ned och skär den spänstiga delen i ca 1 cm långa bitar. Lämna gärna några toppar oskurna. 

2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet. 3. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp. 4. Lägg sedan sparrisen i gräddbuljongen (spara knopparna) och låt koka i 10 minuter, mixa sedan soppan slät. 5. Smaka av med salt och peppar. Servera med sparrisknoppar och en krämig ägghalva.



ree

ree


 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page