Grön sparissoppa
- Studio Back
- 8 maj 2019
- 1 min läsning

500 g grön sparris 5 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 4 dl vispgrädde 5 dl grönsaksbuljong 1 dl Vitt vin Salt och peppar
(Ägg till garnityr)

Gör så här:
1. Rensa bort den hårda träiga biten av sparrisen längst ned och skär den spänstiga delen i ca 1 cm långa bitar. Lämna gärna några toppar oskurna.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet. 3. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp. 4. Lägg sedan sparrisen i gräddbuljongen (spara knopparna) och låt koka i 10 minuter, mixa sedan soppan slät. 5. Smaka av med salt och peppar. Servera med sparrisknoppar och en krämig ägghalva.






Kommentarer