Grönkålspasta med vitlök och parmesan
- Studio Back
- 29 aug. 2019
- 1 min läsning

500 g pasta Salt & peppar
1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk smör
300 g grönkål eller svartkål 2 dl crème fraiche 2 dl mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl parmesan ½ dl rostade pumpafrön

Koka pastan
Häll pumpafrön i en torr panna och rosta i ca 2 minuter, ta av från värmen
Hacka lök och vitlök och stek i smör i några minuter
Skär bort stjälken i mitten av kålen, hacka och stek den mjuk tillsammans med löken
Häll på crème fraiche, mjölk och buljongtärning och låt koka ihop och smaka av med salt och peppar
Rör i parmesan och ta av från värmen
Häll över kålen över nykokt pasta. Servera med pumpafrön och avsluta med att riva över extra parmesan!





Kommentarer