top of page

Jordgubbsmarmorerad vaniljglass

  • Studio Back
  • 8 apr. 2019
  • 1 min läsning

ree

4 äggulor 2 dl strösocker 4 dl vispgrädde 1 dl standardmjölk 1,5 tsk vaniljpulver



ree


Gör så här:

  1. Separera gulan och vitan på äggen, lägg gulorna i en bunke

  2. Vispa äggula och socker tills det blir en fluffig smet

  3. Tillsätt vaniljpulver, grädde och mjölk och vispa

  4. Häll sedan över i glassmaskinen och låt den gå i ca 20 minuter tills glassen får rätt konsistens

  5. Rör försiktigt ned en rejäl sked ekologisk jordgubbssylt och ge den krämvita glassen en härlig marmorering

  6. Servera direkt i knäckiga strutar eller i en skål med färska bär


Tips: Byt ut vaniljpulvret mot en påse saffran för en gyllengul, krämig saffransglass!


ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page