Kammusslor med palsternackspuré, brynt citronsmör, friterad kapris och löjrom
- Studio Back
- 23 sep. 2021
- 1 min läsning

Du behöver (2 portioner):
150 g Pandalus kammusslor
2 msk Pandalus amerikansk löjrom
2 palsternackor
2 dl mjölk
1 buljongtärning ½ dl crème fraiche 2 msk kapris 1 dl matolja 50 g smör ½ ekologisk citron

Gör så här:
Skala och skär palsternackan i tärningar och koka dem på låg värme i mjölk med en buljongtärning tills de är helt mjuka
Häll av mjölken och låt palsternackan ånga av
Mixa till en slät puré, tillsätt en klick crème fraiche och smaka av med salt
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kaprisen på hög värme tills den fått yta och blivit krispig. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper
Bryn smöret tills det blivit gyllenbrunt och doftar knäckigt. Riv i skalet från en halv citron och ta av pannan från värmen
Badda kammusslorna med hushållspapper så de får en helt torr yta. Salta och stek sedan musslorna i smör i ca 1,5 minut på varje sida tills de fått fin färg.
Lägg palsternackspuré i botten och en nystekt mussla på. Häll över det brynta citronsmöret och toppa med kapris och en generös klick löjrom.





Kommentarer