top of page

Kammusslor med palsternackspuré, brynt citronsmör, friterad kapris och löjrom

  • Studio Back
  • 23 sep. 2021
  • 1 min läsning

ree

Du behöver (2 portioner):


150 g Pandalus kammusslor

2 msk Pandalus amerikansk löjrom


2 palsternackor

2 dl mjölk

1 buljongtärning ½ dl crème fraiche 2 msk kapris 1 dl matolja 50 g smör ½ ekologisk citron


ree


Gör så här:

  1. Skala och skär palsternackan i tärningar och koka dem på låg värme i mjölk med en buljongtärning tills de är helt mjuka

  2. Häll av mjölken och låt palsternackan ånga av

  3. Mixa till en slät puré, tillsätt en klick crème fraiche och smaka av med salt

  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kaprisen på hög värme tills den fått yta och blivit krispig. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper

  5. Bryn smöret tills det blivit gyllenbrunt och doftar knäckigt. Riv i skalet från en halv citron och ta av pannan från värmen

  6. Badda kammusslorna med hushållspapper så de får en helt torr yta. Salta och stek sedan musslorna i smör i ca 1,5 minut på varje sida tills de fått fin färg.

  7. Lägg palsternackspuré i botten och en nystekt mussla på. Häll över det brynta citronsmöret och toppa med kapris och en generös klick löjrom.


ree


 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page