Krämig kräftsoppa
- Studio Back
- 23 sep. 2021
- 1 min läsning

Du behöver:
1 kg kräftor (ca 16-20 st)
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
Vatten
500 g passerade tomater
1 dl vispgrädde
Salt och peppar

Gör så här:
Skala stjärtar och klor, spara köttet till garnering.
Lägg kräftskalen i en stor kastrull tillsammans med grovhackad lök, vitlök och morot. Fräs i rapsolja tills grönsakerna mjuknat.
Tillsätt tomatpuré och stek vidare några minuter till den skiktar sig.
Tillsätt vitt vin och vatten så kräftorna är helt täckta. Låt sjuda i 30 minuter.
Sila av fonden och häll över i en ny kastrull. Tillsätt passerade tomater och grädde, låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar, servera med kräftstjärtarna och -klorna samt en bit bröd.
Kommentarer