top of page

Krämig kräftsoppa

  • Studio Back
  • 23 sep. 2021
  • 1 min läsning

ree

Du behöver:


1 kg kräftor (ca 16-20 st)

1 gul lök

1 morot

2 vitlöksklyftor

4 msk tomatpuré

1 dl vitt vin

Vatten

500 g passerade tomater

1 dl vispgrädde

Salt och peppar


ree

Gör så här:

  1. Skala stjärtar och klor, spara köttet till garnering.

  2. Lägg kräftskalen i en stor kastrull tillsammans med grovhackad lök, vitlök och morot. Fräs i rapsolja tills grönsakerna mjuknat.

  3. Tillsätt tomatpuré och stek vidare några minuter till den skiktar sig.

  4. Tillsätt vitt vin och vatten så kräftorna är helt täckta. Låt sjuda i 30 minuter.

  5. Sila av fonden och häll över i en ny kastrull. Tillsätt passerade tomater och grädde, låt sjuda i 10 minuter.

  6. Smaka av med salt och peppar, servera med kräftstjärtarna och -klorna samt en bit bröd.


 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page