Krämig tomatsoppa
- Studio Back
- 8 apr. 2019
- 1 min läsning
Uppdaterat: 9 apr. 2019

4 portioner
2 st gul lökar
2 msk smör 1 kruka basilika 2 lagerblad 400 gram krossade tomater (av god kvalitet) 1,5 dl torrt vitt vin 3 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk strösocker 1 dl Creme Fraiche Svartpeppar Olivolja
En kvist timjan för garnering

Gör så här:
Hacka och fräs lök och vitlök mjuk i olja eller smör i en kastrull
Häll i vin, tomater, vatten, buljongtärningar, socker och lagerblad. Låt soppan koka på låg värme i 40 minuter.
Fiska upp lagerbladen, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt Creme Fraiche och hackad basilika (lämna några blad till garnering) låt småkoka ytterligare 5-10 minuter.
Avsluta med färsk basilika, en kvist timjan, svartpeppar och några droppar olivolja. Tips: Servera med surdegsbröd och en god lagrad ost!





Kommentarer