top of page

Krämig tomatsoppa

  • Studio Back
  • 8 apr. 2019
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 9 apr. 2019


ree

4 portioner


2 st gul lökar

2 msk smör 1 kruka basilika 2 lagerblad 400 gram krossade tomater (av god kvalitet)  1,5 dl torrt vitt vin 3 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk strösocker 1 dl Creme Fraiche Svartpeppar Olivolja

En kvist timjan för garnering


ree

Gör så här:

  1. Hacka och fräs lök och vitlök mjuk i olja eller smör i en kastrull 

  2. Häll i vin, tomater, vatten, buljongtärningar, socker och lagerblad. Låt soppan koka på låg värme i 40 minuter.

  3. Fiska upp lagerbladen, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt Creme Fraiche och hackad basilika (lämna några blad till garnering) låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. 

  4. Avsluta med färsk basilika, en kvist timjan, svartpeppar och några droppar olivolja. Tips: Servera med surdegsbröd och en god lagrad ost!


ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page