Löjromssill med pepparrot och citron
- Studio Back
- 23 sep. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 22 juni 2022

Du behöver:
420 g inläggningssill
2 dl smetana
½ dl majonnäs
80 g löjrom
1 msk färsk finriven pepparrot
Zest och saft från ½ ekologisk citron
1 msk finhackad gräslök
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Häll bort lagen och låt sillbitarna rinna av i durkslag.
Riv pepparroten och finhacka gräslöken, zesta och pressa citron.
Blanda alla ingredienser utom sillen i en burk. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Skär sillen i önskat stora bitar och rör ned i såsen. Låt stå i minst 2 timmar i kylskåpet innan servering, men gärna över natten.
Servera med dillkokt färskpotatis och en extra klick löjrom på toppen.
Kommentarer