Nyponsoppa
- Studio Back
- 24 sep. 2019
- 1 min läsning

Du behöver:
5 dl färska nypon 1 liter vatten ½ dl strösocker
1 tsk vaniljpulver Ca 1 msk potatismjöl, utblandat med en skvätt vatten

Gör så här:
1. Rensa och skölj nyponen.
2. Koka upp nypon och vatten i en kastrull och låt sjuda i ca 20 minuter, tills nyponen mjuknat.
3. Mixa med en stavmixer och sila sedan bort kärnor och skal.
4. Lägg den släta purén i en ren kastrull och blanda i socker, vaniljpulver, samt potatismjölet utblandat med lite vatten. (Red soppan efter smak, dra bort eller addera potatismjöl för tunnare eller tjockare konsistens.)
5. Värm nyponsoppan under omrörning och ta bort från värmen när första bubblan syns, den ska inte kokas.
6. Servera varm eller kall, gärna med mandelbiskvier eller en kula vaniljglass.
Tips: Om du plockat mycket nypon kan nyponpurén frysas in och användas under hela vintern. Nyponen kan även ugnstorkas och mixas till nyponpulver.





Kommentarer