top of page

Nyponsoppa

  • Studio Back
  • 24 sep. 2019
  • 1 min läsning

ree

Du behöver:

5 dl färska nypon 1 liter vatten ½ dl strösocker

1 tsk vaniljpulver Ca 1 msk potatismjöl, utblandat med en skvätt vatten


ree

Gör så här:

1. Rensa och skölj nyponen.

2. Koka upp nypon och vatten i en kastrull och låt sjuda i ca 20 minuter, tills nyponen mjuknat.

3. Mixa med en stavmixer och sila sedan bort kärnor och skal.

4. Lägg den släta purén i en ren kastrull och blanda i socker, vaniljpulver, samt potatismjölet utblandat med lite vatten. (Red soppan efter smak, dra bort eller addera potatismjöl för tunnare eller tjockare konsistens.)

5. Värm nyponsoppan under omrörning och ta bort från värmen när första bubblan syns, den ska inte kokas.

6. Servera varm eller kall, gärna med mandelbiskvier eller en kula vaniljglass.


Tips: Om du plockat mycket nypon kan nyponpurén frysas in och användas under hela vintern. Nyponen kan även ugnstorkas och mixas till nyponpulver.


ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page