Saftig sockerkaka
- Studio Back
- 1 apr. 2019
- 1 min läsning
Uppdaterat: 15 apr. 2019

75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°
Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter
Smält smöret i en kastrull
Häll ned mjölken i smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker ljust och fluffigt, blanda sedan ner i mjöjkblandningen
Blanda vaniljpulver, mjöl och bakpulver i en skål
Rör ned de torra ingredienserna i smeten
Rör försiktigt ihop till en jämn smet och häll i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter
Tips: när kakan blivit lite torr - stek några kakskivor i smör och servera med sylt och grädde!





Kommentarer