top of page

Saftig sockerkaka

  • Studio Back
  • 1 apr. 2019
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 15 apr. 2019


ree

75 g smör

1 dl mjölk 2 ägg 2 dl strösocker 1 tsk äkta vaniljpulver 3 dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver


ree

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°

  2. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter

  3. Smält smöret i en kastrull

  4. Häll ned mjölken i smöret och låt det svalna

  5. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt, blanda sedan ner i mjöjkblandningen

  6. Blanda vaniljpulver, mjöl och bakpulver i en skål

  7. Rör ned de torra ingredienserna i smeten

  8. Rör försiktigt ihop till en jämn smet och häll i formen

  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter

Tips: när kakan blivit lite torr - stek några kakskivor i smör och servera med sylt och grädde!


ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page