top of page

Somrig minipavlova

  • Studio Back
  • 29 maj 2019
  • 1 min läsning

ree

Maräng


3 äggvitor

3 dl strösocker

1 tsk pressad citronsaft

1 msk maizena


ree

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa äggvitorna i ca 5 minuter, tills de blivit fasta och luftiga.

  3. Tillsätt socker och citron, fortsätt vispa i ca 3 minuter tills marängen blir glansig.

  4. Sikta i maizena och rör om.

  5. Täck en plåt med bakplåtspapper. Rita upp 6 st cirklar, ca 10 cm i diameter på bakplåtspappret och fördela smeten i de 6 cirklarna.

  6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.

  7. När marängerna svalnat, knacka till med baksidan på en sked upptill för att göra en grop till fyllningen.


ree

ree

Jordgubbssylt


1/2 liter jordgubbar

1 dl socker


Gör så här:

  1. Rensa jordgubbarna och dela i mindre bitar.

  2. Blanda bären och sockret i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 10-15 minuter.

  3. Skumma av sylten, sila bort vätskan och låt svalna.


Tips: Spara vätskan från jordgubbssylten och blanda en somrig jordgubbsdrink på!


ree

Toppa marängerna med jordgubbssylten, vispad grädde och färska bär.


ree

 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page