top of page

Våfflor med två sorters topping

  • Studio Back
  • 29 sep. 2023
  • 1 min läsning


Du behöver (ca 10 våfflor):


Våfflor:

100 g smält smör

4 dl vetemjöl

0.5 tsk salt

1 tsk bakpulver

5 dl mjölk

2 st ägg


Brynt smörkräm:

50 g smör

2 dl crème fraiche

2 pressade vitlöksklyftor


500 g räkor


50 g löjrom

2 dl smetana

½ finhackad rödlök



Gör så här:

  1. Smält smöret och blanda ihop de torra ingredienserna till våffelsmeten. Vispa i mjölken, smöret och äggen till en slät smet.

  2. Låt smeten vila medan toppingen förbereds.

  3. Bryn smöret i en kastrull till det blir ljusbrunt och får en kolaaktig doft, blanda med crème fraiche och vitlök.

  4. Grädda våfflorna och låt svalna något på galler för att behålla krispigheten.

  5. Servera våfflorna med två sorters topping: brynt smörkräm och rikligt med räkor eller löjrom, smetana och finhackad rödlök.



 
 
 

Kommentarer


Recept, styling och foto med fokus på mat.

Kontakta studioback@hotmail.com för samarbeten

Baserade i Stockholm, Sverige

© 2021 by StudioBack

  • Black Instagram Icon
bottom of page