Våfflor med två sorters topping
- Studio Back
- 29 sep. 2023
- 1 min läsning

Du behöver (ca 10 våfflor):
Våfflor:
100 g smält smör
4 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 st ägg
Brynt smörkräm:
50 g smör
2 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
500 g räkor
50 g löjrom
2 dl smetana
½ finhackad rödlök

Gör så här:
Smält smöret och blanda ihop de torra ingredienserna till våffelsmeten. Vispa i mjölken, smöret och äggen till en slät smet.
Låt smeten vila medan toppingen förbereds.
Bryn smöret i en kastrull till det blir ljusbrunt och får en kolaaktig doft, blanda med crème fraiche och vitlök.
Grädda våfflorna och låt svalna något på galler för att behålla krispigheten.
Servera våfflorna med två sorters topping: brynt smörkräm och rikligt med räkor eller löjrom, smetana och finhackad rödlök.

Kommentarer